Een duurzamer Nederland. Iedereen praat erover. Maar wie doet er wat aan? Bij De Warmte Maatschappij werken we iedere dag aan een Nederland dat duurzaam wordt verwarmd en gekoeld. Dat doen we door het aanbieden van allerlei warmte- en koude-oplossingen uit de buurt, zodat Nederland stapje voor stapje van het aardgas af kan en daarmee ook steeds duurzamer wordt.
Nederland staat voor een belangrijke uitdaging. Het kabinet Rutte-IV bepaalde dat de CO2 uitstoot in 2030 55% lager moet liggen ten opzichte van 1990. In 2050 moet de uitstoot zelfs naar nul zijn teruggebracht. Voor de gebouwde omgeving betekent dit dat ongeveer 8 miljoen bestaande woningen van het aardgas af moeten. Stand van zaken nu is dat ongeveer 90% van de huishoudens nog aardgas gebruikt voor ruimtelijke verwarming, tapwater en koken. De Warmte Maatschappij heeft voor deze vraag een technische en innovatieve oplossing ontwikkeld die de ambitie en de gestelde eisen van het Rijk waar kunnen maken.
De verduurzamingsopdracht waar woningcorporaties voor staan vormt een enorme uitdaging. De Warmte Maatschappij heeft goed gekeken naar de vereisten van woningcorporaties en de bijbehorende wetgeving en ontwikkelde een product dat volledig aansluit bij het huidige vraagstuk. Met een modulair en betaalbaar ZLT-warmtenet dat kostenneutraal, schaalbaar en eenvoudig te realiseren is bij projecten vanaf 40 woningen, bieden wij een betaalbare oplossing. Ons systeem, dat in alle seizoenen zorgt voor een behaaglijke temperatuur, maakt de transitie naar duurzaam verwarmen en verkoelen snel, moeiteloos en kostenneutraal.
Vraag dan ons Visiedocument aan waarin u alles kunt lezen over hoe wij warmte zien anno nu. Of neem direct contact op met onze consultants. Zij vertellen u er graag meer over.