De nieuwe manier van fossielvrij verwarmen

In de toekomst verwarmen we onze woningen niet meer met aardgas. Vraag jij je af hoe je jouw woning kunt verwarmen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken?

Fossielvrij verwarmen

Fossiele brandstoffen spelen een grote rol in de opwarming van de aarde. Om deze opwarming tegen te gaan en de klimaatdoestellingen te halen, zijn rigoureuze maatregelen nodig. Onze huizen verwarmen op een fossielvrije en daardoor meer duurzame manier is daar één van. Fossielvrij verwarmen betekent de verbanning en vervanging van aardgas en CV-ketels op aardgas. Dit roept bij veel mensen vragen op. Mensen vragen zich terecht af of ze in dat geval nog gewoon warm water hebben en of ze hun huis nog op een comfortabele temperatuur kunnen houden.

Alternatieven voor verwarming met aardgas

Er zijn al technieken beschikbaar om huizen fossielvrij te verwarmen. Zo kun je overgaan op volledig elektrisch verwarmen en is stadsverwarming steeds vaker een optie. Ook komen er steeds meer warmtenetten die gebruik maken van verschillende energiebronnen en hun warmte halen uit bijvoorbeeld industriële processen, de grond, de zon of water. Toch kleven aan elk van deze technieken (financiële) nadelen. Daarom heeft De Warmte Maatschappij een nieuwe manier van fossielvrij verwarmen ontwikkeld, waarmee je veilig van het aardgas af kunt én op je energiekosten bespaart.

De Warmte Maatschappij, het ZLT-warmtenet en Clara®

Onze oplossing voor het fossielvrij verwarmen van huizen bestaat uit de combinatie van een zeer laagtemperatuur-warmtenet (ZLT) en Clara®, een water-water warmtepomp. Voor ons ZLT-warmtenet leggen we in de wijk, via horizontale boringen op 1,5 tot 2 meter diepte, een gesloten leidingsysteem aan. Daardoor stroomt water van zeer lage temperatuur (10°) naar je woning. Clara®, die je CV-ketel vervangt, door warmtewisseling wordt je huis verwarmt en warm water geeft wanneer jij dat wilt. De bijbehorende ventilatieconvectoren kunnen zowel verwarmen, als ook koelen. Verwarming en airconditioning in één dus.

Betrouwbaar, zorgeloos en veilig

Ons systeem is niet afhankelijk van andere energiebronnen en werkt dus altijd. Je betaalt alleen je eigen verbruik en hebt er verder geen omkijken naar. Met beperkte ingrepen in de woning, energiebesparend en milieuvriendelijk verwarmingssysteem in huis en zet je een grote stap richting een fossielvrije toekomst!

Samen werken we aan een duurzame toekomst

Previous
Next

Maak een keuze